• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/yazicilarbilgisayar
  • https://twitter.com/YAZICILARGROUP
Hopanın Penceresi

YAZICILARBİLİGİSAYAR

HOPA İŞ MERKEZİ KAT:2 NO:114-115 Hopa / Artvin

Casper Bölge Bayisi ve Teknik Servisi Tel  :90 466 351 20 10 Faks:90 466 351 20 11

yazicilar@yazicilar.net

TSE Yetkisi Bulunan Teknik servis. Bölgemizde ,Yüksek miktarda ürünü bulunduran En eski ve Tek Bilgisayar firması.

İnternet Site Yapımı, Bilgisayar ve Bilgisayar yan ürünleri,Sarf Malzemeleri

Site Haritası
Hava Durumu

Uzun yıllardır Hopa da karate sporuna hizmet veren Karate Antrenörü Kemal KILIÇ (6. Dan), Karate Antrenörü Batuhan PAKYILDIZ, (2. Dan), Sınavı yaptı. Gözetmen Olarak da Voleybol Antrenörü Levent YAZICI ve Öğretmen Yalçın KÖKSAL (1.Dan) Hazı

   Hopa da Karate federasyonunun dört ayda bir yaptığı Kemer Yükseltme Sınavı Yapıldı.

    3 Haziran Pazar Günü Sundura Mahallesinde bulunan Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu Salonunda, Hopa Gençlik ve Spor Kulübü Öğrencileri ve Pakyıldız Karate Okulu Öğrencilerinin Katıldığı Karate Kuşak Sınavı Yapıldı.
Hopa Gençlik ve Spor Kulübü ve Pakyıldız Karate Okulu Öğrencileri Kuşak yükseltme sınavında ter döktüler. Ayrıca Kata ve Kumite dallarında da gösteriler yaptılar. Sınavı Kazanan Karateciler, Kuşaklarını ve belgelerini aileleri tarafından aldılar.



   Uzun yıllardır Hopa da karate sporuna hizmet veren  Karate Antrenörü Kemal KILIÇ (6. Dan), Karate Antrenörü Batuhan PAKYILDIZ, (2. Dan), Sınavı yaptı. Gözetmen Olarak da Voleybol Antrenörü Levent YAZICI  ve Öğretmen Yalçın KÖKSAL (1.Dan) Hazır bulundular. Öğrenciler ve Velillerinde heyecanla bekledikleri sınav yaklaşık 4 saat sürdü.
Elliye yakın Karateci yeni Kuşaklarını ve Kuşak belgelerini aldı. Yaz döneminde de antrenmanların hızla devam edeceğini ve yeni öğrencilerle birlikte 4 ay sonra yeni bir kuşak sınavında tekrar buluşma dileği ile sınav sona erdi.  

   Shotokan Karate Hakkında Kısa Bilgi;
   Gichin Funakoshi'nin 1957'de ölümünden sonra, öğrencilerinden Masatoshi Nakayama Sensei 1949'da kurulan Japan Karate Association (JKA) bünyesinde Shotokan adıyla çalışmalarını sürdürürken, Shigeru Egami Shotokan'ın Funakoshi'nin mirasına spor karate anlayışını hakim kıldığı gerekçesiyle, geleneksel karate anlayışını vurgulayan Shotokai araştırma akımını kurmuştur. JKA Batı'da, özellikle ABD'deki prestiji sayesinde Shotokan'ı dünyada en çok tanınan stil haline getirirken, Shotokai'ın etkisi sınırlı kalmıştır. Bugün dünyadaki karatecilerin yaklaşık %25'i Shotokan stilini izlemektedir. Türkiye'de ise karatenin ilk yıllarından itibaren Shotokan açık bir egemenlik kurmuştur. Türkiye Karate Federasyonu spor karate faaliyetlerinin yaklaşık %95'i Shotokan stilindedir.



   Günümüzde Japonya dışında en çok yayılmış stildir. Ryu kelimesi Japoncada metodoloji, metot, stil anlamına gelir. Adını stilin kurucusu olan Gichin Funakoshinin şiir yazarken kullandığı mahlasının, öğrencileri tarafından çalıştıkları Dojoya verilmesinden almıştır. Shoto Çam kokulu dalgalar, Kan ise okul anlamına gelir. Doğup büyüdüğü Okinawaadasında uzun yıllar Savaş Sanatları çalışan Funokashi, geleneksel karate tekniklerinin uygulanmasının çok zor olduğuna karar verdikten sonra, sanatın yediden yetmişe herkesin uygulayabilmesi ve Japonya'da okullarda beden eğitimi derslerine girmesini amaçlayarak tenikler üzerinde düzenlemeler yapmıştır. Bu yüzden Usta, Karatenin özünü bozmak ve tekniklerin gücünü azaltmak konusunda eleştirilmiştir. Ancak Ustanın yaptığı düzenlemeler sayesinde teknikler gerçekten her yaşta sporcunun uygulayabileceği ve rahatlıkla kavrayabileceği hale geldiği için tüm dünyada yayılma imkânı bulmuştur. Bir karate tekniğinin güçlü bir şekilde uygulanabilmesi, sporcunun bu tekniği doğru bir şekilde çok tekrar etmesi ile sağlanır. Ancak geleneksel karate ekollerinde daha fazla fiziksel güce ve nefes egzersizlerine önem verilmiştir.

Haber: Yudum YURTSEVEN
Fotoğraflar: Yale
Kaynak : Levent YAZICI 















646 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın